We love Christmas! Daarom brengen wij vanaf 19 november (tm 8 januari) al onze huizen in een gezellige kerstsfeer.

Kom jij ook in de feestmaand aan zee genieten?

Zien & Doen

Een dag shoppen? Dat kan in Middelburg, maar ook in Domburg en Veere zijn er meerdere leuke winkels. Daarnaast zijn er in de omgeving diverse (dag) attracties en musea.

 • Delta park Neeltje Jans biedt naast diverse attracties alle informatie over de bouw van de Delta werken.
 • Het watersnoodmuseum is een van de meest interessante musea van Nederland waar het verhaal van de watersnoodramp wordt verteld.
 • Voor de kinderen is er ook genoeg te doen. In speelpark Mini mundi vindt u naast miniatuur Walcheren (het Madurodam van Zeeland) diverse attracties voor kinderen en een binnenspeeltuin. Bij speelboerderij de Jonge Johannes, Hof Poppendamme, speelpaleis Bambini en Zwierelantijn binnenspeeltuin kunnen kinderen heerlijk hun energie kwijt.
 • In Tropical Zoo Kwadendamme zijn er naast de attracties diverse activiteiten en een vlindertuin.
 • Bij het Arsenaal in Vlissingen een zeeaquarium, de Arsenaaltoren, scheepsimulator en tal van andere attracties.
 • Heeft u altijd al eens willen wandelen met Alpaca's? Dat kan met Ferry, JP en Johnny bij Hoeve Larenburg. De schattigste Alpaca´s op Walcheren of bij Alpaca Zeeland.
 • Zeehonden spotten in de Oosterschelde met de natuurrondvaart van de MS Onrust vanuit de haven van Burghsluis. Tijdens deze rondvaart beleef je Zeeland en de Oosterschelde op haar best.
 • Huur een e-scooter in Zoutelande (naast het oude strandhuis ; )) en maak een rondje over het eiland Walcheren. Onderweg zijn er verschillende terrassen waar je even uit kan rusten en je e-scooter weer kan opladen.
 • Bij Kaasboerderij en landwinkel de Schellach haalt u niet alleen enorm lekkere kaas. Maar kinderen mogen ook een kijkje nemen in de stallen, een speurtocht doen, de kaasmakerij bekijken of het melken bijwonen (vanaf het bezoekersplatform).
 • De Woongalerij in Kortgene is de leukste woonwinkel van Zeeland. De gave meubels, mooie boeken en heerlijke wijntjes vindt u hier. En ze leveren ook nog eens door heel Nederland, België en Duitsland...
 • Terra Maris is als museum voor natuur en landschap prachtig gelegen, aan de rand van het bos, in de orangerie van Kasteel Westhove. Het hele jaar door zijn er speciale activiteiten voor kinderen.
 • Zeeland van boven bekijken? Boek dan een rondvlucht bij Aerolin of Cessair vanaf vliegveld Midden Zeeland!
 • Op een regenachtige dag is een bezoekje aan GlowGolf (Middelburg) of de bioscoop in Vlissingen (CineCity) of Goes (DaVinci) populair.
 • Sloepje huren bij Delta Marina Kortgene voor een vaartocht over het Veerse Meer. Ontdek Zeeland vanaf het water. Varen naar Veere langs het eilandje de Haringvreter, meer even aan en maak een wandeling, misschien kom je nog wel oog in oog te staan met één van de vele damherten die er grazen.
 • Wandelen in de omgeving van Domburg door natuurgebied de Manteling. Domburg is een gezellig toeristenplaatsje met leuke winkeltjes en terrassen.
 • De natuur in en gezellig wandelen met een ezel bij het Ezelhuis in Kamperland, een leuke activiteit voor het hele gezin.
 • Pontje Kamperland - Veere, vaart in juli en aug, voor fietsers en wandelaars. Zo wordt een rondje fietsen naar Veere extra leuk met een overtocht naar Kamperland.
 • Zeeuwse Rozentuin in Kats. Prachtige tuin met meer dan 1000 soorten rozen! Het gehele jaar te bezoeken.
Zien en doen
Zien en doen

Middelburg is onze favoriete stad in Zeeland. Het heeft een gezellig centrum, leuke winkels en op de markt vind je vele restaurants en terrasjes.

Je vindt er diverse musea zoals het Zeeuws museum (dat naast een vaste collectie ook altijd wisselende exposities heeft) Dit museum is gelegen in de indrukwekkende Abdij van Middelburg. Bij het prachtige oude gemeentehuis ligt de Vleeshal met tentoonstellingen van hedendaagse kunst.

En hoe leuk is het om met de kids een speurtocht door Middelburg te doen en een coffee to go mee te nemen bij de Juf?

Of verken deze prachtige stad met 1100 rijksmonumenten vanaf het water via een rondvaart door Middelburg. Vergeet voor de rondvaart niet nog even wat lekkers bij Honeypie te halen.

Een echt “hoogtepunt” is het beklimmen van Abdijtoren de Lange Jan. Deze is ruim 90 meter lang, behoort in de top 10 van hoogste torens van Nederland en biedt een prachtig uitzicht over heel Walcheren.

Daarna is het tijd voor een verfrissend ijsje bij de beste ijssalon van Zeeland met écht ambachtelijk ijs: Fresco

Bezoek ook nog even “de Drukkerij”. Een prachtige boekwinkel (met restaurant) waarin zich ook het officiële toeristisch informatie punt van Middelburg bevindt.

Middelburg
Middelburg Gemeente huis en Markt @Duinvillas

Ook Veere is een bezoek waard. Het wordt niet voor niks een van de schattigste plaatsjes van Nederland genoemd.

Veere heeft veel prachtige 15e -eeuwse gebouwen. Bewonder én bezoek er het oude historische gemeentehuis, de Grote Kerk of de “Schotse Huizen” waarin zich Museum Veere bevindt.

Via de gezellige jachthaven loopt u zo naar de Campveerse toren. Dat is tevens het opstap punt voor een rondvaart over het Veersemeer.

Als oude vestingstad heeft Veere nog stadswallen. Een wandeling over dit bolwerk is absoluut de moeite waard. Kinderen vinden deze wandeling vaak spannend (dankzij de vele kanonnen die er staan) en interessant. Zeker als er even langs Oma’s snoepwinkel (oud-Hollands snoep) wordt gelopen…

Sluit uw bezoek af met een bezoek aan “de Werf”. Bij de winnaar van de terras top 100 is het heerlijk genieten van een cocktail, lunch of diner.

Veere
Veere

In de zomer van mei tot september zijn er, naast de weekmarkten, diverse toeristenmarkten.

 • Maandag: Domburg**
 • Dinsdag: Zoutelande** en Veere**
 • Woensdag: Vrouwenpolder**, Renesse** en Kamperland**
 • Donderdag: Middelburg *, Zierikzee* en Oostkapelle**
 • Vrijdag: Vlissingen* en Westkapelle **

* Wekelijkse vaste markten
**Zomermarkten

Een echte Zeeuwse folkloristische traditie is het ringrijden. Neem een kijkje in de wedstrijdagenda.