Bijna volgeboekt tot september

Laatste optie:

Eb en vloed 41:  16-23 augustus

Zien & Doen

Een dag shoppen? Dat kan in Middelburg, maar ook in Domburg en Veere zijn er meerdere leuke winkels. Daarnaast zijn er in de omgeving diverse (dag) attracties en musea.

 • Delta park Neeltje Jans biedt naast diverse attracties alle informatie over de bouw van de Delta werken.
 • Het watersnoodmuseum is een van de meest interessante musea van Nederland waar het verhaal van de watersnoodramp wordt verteld.
 • Voor de kinderen is er ook genoeg te doen. In speelpark Mini mundi vindt u naast miniatuur Walcheren (het Madurodam van Zeeland) diverse attracties voor kinderen en een binnenspeeltuin. Bij speelboerderij de Jonge Johannes, Hof Poppendamme, speelpaleis Bambini en Zwierelantijn binnenspeeltuin kunnen kinderen heerlijk hun energie kwijt.
 • Heeft u altijd al eens willen wandelen met Alpaca's? Dat kan met Ferry, JP en Johnny bij Hoeve Larenburg. De schattigste Alpaca´s op Walcheren of bij Alpaca Zeeland.
Zien en doen
Zien en doen
 • In Tropical Zoo Kwadendamme zijn er naast de attracties diverse activiteiten en een vlindertuin.
 • Bij het Arsenaal in Vlissingen een zeeaquarium, de Arsenaaltoren, scheepsimulator en tal van andere attracties.
 • Wat dacht je van toeren door de Zeeuwse polder met een Tuk Tuk? Bij Tuk tuk verhuur Zeeland kan je deze huren en hebben ze ook diverse routes langs leuke stopjes uitgestippeld.
Zien en Doen 2
Zien en Doen 2
 • Zeehonden spotten in de Oosterschelde met de natuurrondvaart van de MS Onrust vanuit de haven van Burghsluis. Tijdens deze rondvaart beleef je Zeeland en de Oosterschelde op haar best.
 • Huur een e-scooter in Zoutelande (naast het oude strandhuis ; )) en maak een rondje over het eiland Walcheren. Onderweg zijn er verschillende terrassen waar je even uit kan rusten en je e-scooter weer kan opladen.
 • Bij Kaasboerderij en landwinkel de Schellach haalt u niet alleen enorm lekkere kaas. Maar kinderen mogen ook een kijkje nemen in de stallen, een speurtocht doen, de kaasmakerij bekijken of het melken bijwonen (circa 17.30 uur vanaf het bezoekersplatform).
 • De Woongalerij in Kortgene is de leukste woonwinkel van Zeeland. De gave meubels, mooie boeken en heerlijke wijntjes vindt u hier. En ze leveren ook nog eens door heel Nederland, België en Duitsland...
 • Terra Maris is als museum voor natuur en landschap prachtig gelegen, aan de rand van het bos, in de oranjerie van Kasteel Westhove. Het hele jaar door zijn er speciale activiteiten voor kinderen.
Terra Maris Westhove
Terra Maris Westhove
Terra Maris Westhove
Terra Maris Westhove
 • Zeeland van boven bekijken? Boek dan een rondvlucht bij Cessair vanaf vliegveld Midden Zeeland!
 • Op een regenachtige dag is een bezoekje aan GlowGolf (Middelburg) of de bioscoop in Vlissingen (CineCity) of Goes (DaVinci) populair.
 • Sloepje huren bij Delta Marina Kortgene voor een vaartocht over het Veerse Meer. Ontdek Zeeland vanaf het water. Varen naar Veere langs het eilandje de Haringvreter, meer even aan en maak een wandeling, misschien kom je nog wel oog in oog te staan met één van de vele damherten die er grazen.
 • Wandelen in de omgeving van Domburg door natuurgebied de Manteling. Domburg is een gezellig toeristenplaatsje met leuke winkeltjes en terrassen.
Manteling
Manteling
 • De natuur in en gezellig wandelen met een ezel bij het Ezelhuis in Kamperland, een leuke activiteit voor het hele gezin.
 • Pontje Kamperland - Veere, vaart in juli en aug, voor fietsers en wandelaars. Zo wordt een rondje fietsen naar Veere extra leuk met een overtocht naar Kamperland.
 • Zeeuwse Rozentuin in Kats. Prachtige tuin met meer dan 1000 soorten rozen! Het gehele jaar te bezoeken.
 • Cultuur, wandelen en buiten zijn met elkaar te combineren? Fort Rammekens, het oudste zeefort van West-Europa, is dan een toffe activiteit voor een ochtend of middag. De uitgestippelde toer (met eventueel een speurtocht voor kids) neemt je mee door de historie van het fort van 1547, de tijd van Napoleon, de Tweede Wereldoorlog tot aan nu.
Zien en Doen 3
Zien en Doen 3
Middelburg

Middelburg is onze favoriete stad in Zeeland. Het heeft een gezellig centrum, leuke winkels en op de markt vind je vele restaurants en terrasjes.

Je vindt er diverse musea zoals het Zeeuws museum (dat naast een vaste collectie ook altijd wisselende exposities heeft) Dit museum is gelegen in de indrukwekkende Abdij van Middelburg. Bij het prachtige oude gemeentehuis ligt de Vleeshal met tentoonstellingen van hedendaagse kunst.

En hoe leuk is het om met de kids een speurtocht door Middelburg te doen en een coffee to go mee te nemen bij de Juf?

Of verken deze prachtige stad met 1100 rijksmonumenten vanaf het water via een rondvaart door Middelburg. Vergeet voor de rondvaart niet nog even wat lekkers bij Honeypie te halen.

Een echt “hoogtepunt” is het beklimmen van Abdijtoren de Lange Jan. Deze is ruim 90 meter lang, behoort in de top 10 van hoogste torens van Nederland en biedt een prachtig uitzicht over heel Walcheren.

Daarna is het tijd voor een verfrissend ijsje bij de beste ijssalon van Zeeland met écht ambachtelijk ijs: Fresco

Vergeet ook het meest gefotografeerde straatje van Middelburg (de Reigerstraat) niet. Want ze hebben daar voor kids (en natuurlijk ook de ouders) het "lekkerste" winkeltje van Middelburg: Afdeling Snoepzaken

Bezoek ook nog even “de Drukkerij”. Een prachtige boekwinkel (met restaurant) waarin zich ook het officiële toeristisch informatie punt van Middelburg bevindt.

Mocht je een stadswandeling op maat willen boeken dan kan dit bij "Mooi Middelburg". Samen met Marjolijn stem je het thema af en zij verzorgt vervolgens een unieke stadwandeling langs de mooiste plekjes en verborgen pareltjes van Middelburg.

Middelburg
Middelburg
Middelburg
Middelburg
Veere

Ook Veere is een bezoek waard. Het wordt niet voor niks een van de schattigste plaatsjes van Nederland genoemd.

Veere heeft veel prachtige 15e -eeuwse gebouwen. Bewonder én bezoek er het oude historische gemeentehuis of de “Schotse Huizen” waarin zich Museum Veere bevindt.

Veere en Grote Kerk
Veere en Grote Kerk
Veere en Grote Kerk
Veere en Grote Kerk

De Grote Kerk Veere heeft een "experience" met toffe bijbehorende app. Leuk want deze leidt je door de geschiedenis van Veere en de Grote Kerk op een interactieve manier. Daarnaast zijn er vaak tentoonstellingen. Ook nog even actief doen? Beklim dan de meer dan 50 met hoge toren en geniet als beloning van een schitterend uitzicht over het Veerse meer. Je kan zelfs de kust en onze huizen zien liggen.

Vanuit de Grote Kerk loopt u zo via het dijkje naar de Campveerse toren. Dat is tevens het opstap punt voor een rondvaart over het Veersemeer.

Veere
Veere
Veere
Veere

Als oude vestingstad heeft Veere nog stadswallen. Een wandeling over dit bolwerk is absoluut de moeite waard. Kinderen vinden deze wandeling vaak spannend (dankzij de vele kanonnen die er staan) en interessant. Zeker als er even langs Oma’s snoepwinkel (oud-Hollands snoep) wordt gelopen…

Sluit uw bezoek af met een bezoek aan “de Werf”. Bij de winnaar van de terras top 100 is het heerlijk genieten van een cocktail, lunch of diner.

In de zomer van mei tot september zijn er, naast de weekmarkten, diverse toeristenmarkten.

 • Maandag: Domburg**
 • Dinsdag: Zoutelande** en Veere**
 • Woensdag: Vrouwenpolder**, Renesse** en Kamperland**
 • Donderdag: Middelburg *, Zierikzee* en Oostkapelle**
 • Vrijdag: Vlissingen* en Westkapelle **

* Wekelijkse vaste markten
**Zomermarkten

Een echte Zeeuwse folkloristische traditie is het ringrijden. Neem een kijkje in de wedstrijdagenda.

Volg ons op Instagram

@duinvillas
Deutsch unten 🇳🇱Wat een feestje was het gisteren op het strand. We hebben......
Deutsch unten 🇳🇱 Kennen jullie “natuurgebied de Schotsman” al? Naast......
🇩🇪Deutsch unten 🇳🇱Genieten jullie ook zo van het Hemelvaart......
Deutsch unten🇩🇪⬇️ Altijd een fijn zicht… De “strandkotjes”......
Zoals jullie weten houden we van een Scandinavische beach-style in onze huizen.......
De leukste Doodle shop van de benelux @doodle.essentials was afgelopen week bij......
🇳🇱Wist je dat Delta Park Neeltje Jans super dichtbij, op nog geen 10......
Even zo’n lekker zomers plaatje van “ons” strand het Banjaardstrand.......